Една от най-популярните социални мрежи в света - Туитър, която е

...
Една от най-популярните социални мрежи в света - Туитър, която е
Коментари Харесай

Туитър спира политическите реклами

Една от най-популярните обществени мрежи в света - Туитър, която е и най-влиятелната услуга за къси известия, спира разпространяването на политическа реклама. " Решихме да прекратим всякаква политическа реклама в Туитър в световен мащаб ", обяви главният изпълнителен шеф на компанията Джак Дорси. " Вярваме, че разпространението на политическо обръщение би трябвало да бъде справедливо, а не купено. "

Последната политическа реклама ще бъде публикувана на 15 ноември. Ще има изключения за реклами в поддръжка на присъединяване на гласоподавателите в избори.

Дорси разгласи решението си на фона на възходящия напън върху обществените мрежи да стопират опитите за манипулиране, изключително по време на изборни акции. Преди 20 дни съоснователят на Фейсбук Марк Зукърбърг сподели, че в компанията обсъждали отвод от политическа реклама. Политическите реклами не се покриват от стандартите за инспекция на обстоятелства, които Фейсбук прилага към друго наличие. Според Зукърбърг това не е и огромен източник на доходи, само че в последна сметка се отказали от ограничаването, тъй като не би било редно софтуерна компания да цензурира обществени лица. 

Решението на Туитър бе несъмнено като " доста жалко " от предизборния щаб на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който ръководи и поддържа връзка през обществената мрежа. Забраната за реклама не визира изявленията му като консуматор.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР